joi, 8 aprilie 2010

Dezbatere literara



Joi, 1 aprilie 2010, a avut loc la Biblioteca Orăşenească Luduş, dezbaterea literară, Ţie ce îţi place să citeşti?, temă cuprinsă în proiectul Cartea- esenţa şi vitalitatea sufletului. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei luni, având ca şi grup ţintă elevi din Şcoala Generală Aţintiş şi Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu”, îndrumaţi de doamnele profesoare Horiana Oaneş şi Adela Hagău.
Proiectul îşi propune promovarea lecturii în rândul copiilor, fiind de fapt o invitaţie subtilă într-o călătorie de vis şi basm, într-o lume plină de esenţă şi vitalitate sufletească.
Astfel, joi 1aprilie 2010, la Biblioteca Orăşenească Luduş, a avut loc o primă întâlnire a echipajelor participante la proiect, întâlnire găzduită cu sprijinul şi amabilitatea doamnelor bibliotecare care i-au primit cu multă căldură şi bucurie pe elevii celor două şcoli, pregătindu-le şi câteva materiale auxiliare şi cărţi destinate vârstei lor.
Doamna bibliotecar, ing. Adela Cazacu, a avut amabilitatea de răspunde întrebărilor elevilor, întrebări din cele mai diversificate şi care au reuşit să lămurească o parte din curiozităţile micilor cititori, după care a urmat o dezbatere interesantă pe tema lecturii, a ideii de promovare a lecturii în rândul elevilor. Elevii au dat exemple de cărţi pe care le-au citit, ce anume i-a atras în călătoria fascinantă a cărţii şi ce au învăţat de la personajele întâlnite acolo.
Dezbaterea literară a fost plăcută şi extrem de benefică pentru toţi cei prezenţi, urmând ca acest proiect să-şi urmeze parcursul său, iar la final scopul propus, adică promovarea lecturii, să fie atins, şi participanţi la proiect să beneficieze de o călătorie magică şi plină de mister în lumea minunată a cărţii, o lume în care sufletele sunt mereu fericite şi pline de vitalitate.

Prof. Horiana Oanes