vineri, 8 iulie 2011

REGULAMENT CONCURS DE FOTOGRAFII


Tema Concursului : “Ludușul văzut de... ludușeni”

Fiecare candidat poate înscrie între una și trei fotografii.
Concursul are scop realizarea unei expoziții de fotografii inedite pe tema “Ludușul văzut de... ludușeni” .

Calendarul de desfășurare al Concursului este:

1 martie 2011 – 1 octombrie 2011 – înscrierea lucrărilor
12 – 19 octombrie 2011 – jurizarea și anunțarea câștigătorilor.

Dreptul de participare. Eligibilitate. Cerințe tehnice și legale.

La concurs poate participa orice locuitor al orașului Luduș și nu are limită de vârstă. Acest concurs este destinat fotografilor amatori.

Regulament – Concurs de Fotografie

-Sunt permise prelucrări elementare ale fotografiilor (decupare, luminozitate, contrast, desaturare). Nu sunt permise colajele, trucajele fotografice, suprapunerile de imagini. Nu vor fi acceptate la înscriere sau vor fi descalificați concurenții care prezintă fotografii royalty-free sau luate din diverse colecții plătite, fotografii obscene sau cu conținut imoral. Fotografiile pot fi alb-negru sau color, realizate în orice tehnică, în orice stil fotografic, în format digital (jpeg), la o rezoluție minimă de 1600x1200 pixeli.
-Concurenții trebuie să fie titularii tuturor drepturilor de autor sau de orice altă natură asupra fotografiilor înscrise în concurs.
-Participantul dă acordul expres ca materialele înscrise în concurs și realizate de acesta să poată fi folosite de către Biblioteca Orășenească Luduș în scopul promovării concursului și a utilizării lor la alte activități culturale ale instituției, cu respectarea dreptului de autor.
-Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de concurenți. Biblioteca Orășenească Luduș nu își asumă răspunderea pentru nici o fotografie însușită în mod ilegal de către concurenți. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs.
-Imaginile care nu respectă prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.

Trimiterea imaginilor și finalizarea înscrierii

-Imaginile vor fi trimise în format digital pe adresa bo.ludus@yahoo.com sau bibliotecaludus@yahoo.com. Acestea vor fi postate pe blogul foto-ludus.blogspot.com pentru a fi vizualizate de toți cei interesați.
-La primirea informațiilor de înscriere și a imaginilor Biblioteca Orășenească va confirma primirea materialului prin trimiterea unui email de confirmare.
Toate fotografiile vor avea atașat un comentariu al autorului care să conțină numele imaginii și o scurtă descriere. Pentru a fi acceptate în concurs, fotografiile trebuie să nu mai fi fost publicate niciodată.
-Alături de fotografie va trebui să trimiteți un fișier text care să conțină următoarele informații: nume, prenume, adresa actuală, numărul de telefon, adresa de e-mail. Numele declarat la înscrierea în concurs trebuie să fie același cu cel din actul de identitate.
-Biblioteca Orășenească va considera în mod automat că trimiterea unei fotografii și datelor în format text reprezintă participarea concurentului la concurs și că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Juriul și condițiile de jurizare

Membrii juriului vor fi anunțați după terminarea perioadei de înscriere în concurs.
Deciziile juriului sunt irevocabile și nu trebuie justificate. Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după criteriile: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnică, estetica imaginii.

Vă dorim mult succes!