marți, 8 noiembrie 2011

Evolutia manualelor scolare de-a lungul timpului


La dezbatere au participat profesorii: Berar Antoniu, Călugăr Virgil, Drăghia Cristian, Gheborean Mircea și Șerban Doina, Grama Dorin directorul Casei de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu”, Fekete Levente șeful de cabinet al primarului, ziaristul Borgovan Ioan A. și elevele Hagău Raluca și Pop Ariadna de la Grupul Școlar Industrial Luduș.
Iată câteva idei interesante care s-au desprins din discuțiile ce au avut loc:
Fekete Levente: Acum se pune accentul pe comunicarea dintre profesor și elev, dar această comunicare nu există din păcate.
Un rol important îl are familia care asigură copilului un program, studiul individual, biblioteca.
Manualul e practic un ghid care să îmi deschidă ușa(spre dreapta), dar depinde foarte mult și de profesor.
Hagău Raluca: În clasa a 9-a ni s-a cerut să comandăm alte manuale care sunt la nivel de clasa a 5-a. Simt că involuez, într-un fel.
Șerban Doina: De-a lungul anilor a fost pusă o oarecare ordine în manuale - dar programa nu a mai fost schimbată și a rămas la nivelul anilor 90.
Borgovan Ioan A.: Sunt surprins că la limba română structura e mai bună decât acum și mă întreb de ce nu se întâmplă altfel? Pentru mine e totuși curios că din 88 până acum sunt vreo 23 de ani și nu s-a reușit să se facă un manual mai bun. De ce?http://www.blogger.com/img/blank.gif
Laslo Ioan: Sunt multe de spus despre manualele școlare, și bune și...mai puțin bune!
Cazacu Adela: Nu neapărat manualul, profesorul contează mult. Din păcate profesorii care impun respect sunt tot mai rari.