Da. Căutăm titlu pentru volumul care va apărea la concursul PRIMĂVERI LUDUȘENE, ediția a 10-a. Așteptăm sugestiile voastre, iar cea mai inspirată propunere va fi și premiată.
Concursul de creație Primăveri ludușene se finalizează cu apariția unui volum cu creațiile finaliștilor. Această carte este ilustrată de către elevi talentați la grafică. Dacă sunteți talentați la desen și doriți să fiți ilustratorul volumului din acest an, trimiteți 3 lucrări pe adresa bibliotecaludus@yahoo.com până la data de 18 martie 2013. După această dată vom anunța elevul care va realiza grafica cărții. Vă așteptăm lucrările.
În anul 1949 ia ființă Biblioteca Comunală sub denumirea Biblioteca Căminului Cultural „Nicolae Bălcescu”, care a funcționat în aceeași clădire cu Căminul Cultural până în anul 1953. Între anii 1951-1968 devine Bibliotecă Raională, iar din 1968 Bibliotecă Orășenească.
Din 1961, biblioteca își desfășoară activitatea într-o clădire din centrul vechi al orașului, iar din 1997, datorită degradării clădirii, biblioteca a fost mutată în actualul sediu pe Bdul. 1 Decembrie 1918 nr. 19.
Prin structura colecțiilor, biblioteca noastră are un caracter enciclopedic, ea adresându-se tuturor categoriilor sociale pentru informare, documentare, studiu și lectură. De-a lungul anilor, ea a acumulat o colecție de publicații valoroasă, oglindită în cele peste 60 000 de cărți, în limba română și în limbi străine.
În limita posibilităților, anual achiziționează titluri noi și înscrie peste 1400 de cititori (numărul de locuitori al ora]ului este de aproximativ
19 000), difuzează peste 24 000 de volume și înregistrează o frecvență anuală de peste 20 000 de cititori.
În prezent, biblioteca funcționează cu următoarele secții:
- Secție pentru completarea colecțiilor
- Secția de împrumut pentru adulți
- Secția de împrumut pentru copii până la 14 ani (cu acces liber la raft).
Prezentându-se astăzi ca o adevărată oază de cultură, în Biblioteca Orășenească Luduș se desfășoară activități culturale complexe, menite să îmbie cititorii a se opri și sorbi, fie și numai câteva picături din izvorul nesecat al cunoașterii.